Zastavme Korupciu
Zastavme Korupciu
12. 10. 2016

Vyhrali sme súd v Prievidzi

Sudkyňa Okresného súdu Prievidza Eva Kiššová dnes vyniesla rozsudok vo veci neplatnosti skončenia pracovného pomeru bývalej zamestnankyne Slovenského národného múzeu – Múzeum Bojnice pani Dáši Michalcovej.Rozsudok potešil všetkých slušných ľudí v našej krajine – výpoveď pre pani Michalcovú je neplatná!

D. Michalcová niekoľko rokov upozorňovala svojho zamestnávateľa na možné nehospodárne nakladanie s verejnými prostriedkami na Bojnickom zámku. Podľa medializovaných informácií malo ísť o rádovo státisíce eur.

V máji minulého roka jej bola daná výpoveď – ako inak – z organizačných dôvodov. Nenechala to však tak. Obrátila sa na súd a na našu Nadáciu.

Veľká vďaka patrí advokátskej kancelárii Dentons Europe CS LLP v Bratislave, najmä ich spolupracujúcim advokátom Martinovi a Linde Mendelovým, ktorých služby sme pani Michalcovej sprostredkovali.

Aj vďaka ich práci sudkyňa uverila v opodstatnenosť nášho spoločného boja. Uverila, že organizačná zmena, ktorá bola formálnym dôvodom výpovede, bola len zdanlivá. Skutočným dôvodom, prečo pani Michalcová prišla o prácu, mal byť fakt, že bola pre vedenie múzea nepohodlná.

Pracovný pomer pani Michalcovej sa skončí nadobudnutím právoplatnosti rozsudku, očakávame, že obe strany sa dohodnú na náhrade mzdy.

„Som šťastná, že som nabrala odvahu a napísala som Nadácii,“ reagovala po vynesení rozsudku D. Michalcová.

My sme šťastní, že dnes vyhralo právo a zdravý rozum. Aj rozsudky, ako ten dnešný, nám dodávajú silu a odhodlanie pomáhať odvážnym ľuďom, ktorí neodvrátia zrak pred rozkrádaním vo svojom okolí.


12. 10. 2016
Zastavme Korupciu

Zastavme Korupciu

Cieľom Nadácie je čo najviac obmedziť korupciu a jej ničivé dopady na kvalitu života a podnikania na Slovensku. Snaží sa o to zvyšovaním povedomia o korupcii, jej dopadoch a možných riešeniach, ako aj aktivizáciou širokej verejnosti v otázkach verejného záujmu. Zároveň sa venuje pomoci whistleblowerom, podpore investigatívneho žurnalizmu a presadzovaniu systémových opatrení, ktoré sú nevyhnutnou podmienkou efektívneho boja proti korupcii.